Kapsulový šatník: Minimalismus s maximálním stylem

Minimalismus je životní styl, který se v posledních letech těší stále větší oblibě. Jedním z jeho nejoblíbenějších konceptů je kapsulový šatník. Ale co to vlastně kapsulový šatník je, proč je tak skvělý a jaký má vliv na životní prostředí? V našem článku vám představíme tento zajímavý koncept a nasdílíme tipy na to, kolik a jakých kousků kabelek do něj zařadit.

CO JE KAPSULOVÝ ŠATNÍK?

Kapsulový šatník je módní koncept, který zdůrazňuje minimalismus a udržitelnost. Jedná se o malou kolekci oblečení, obvykle kolem 30 kusů, které se navzájem dobře kombinují. Cílem je vytvořit funkční šatník s omezeným množstvím oblečení, které je snadné kombinovat a střídat. Tímto způsobem šetříte čas i peníze a zároveň snižujete svou ekologickou stopu.

mceclip0-3

PROČ MÍT KAPSULOVÝ ŠATNÍK?

1. Jednoduchost a styl

Kapsulový šatník vám umožní snadno vybrat si každé ráno outfit, který vám bude slušet a bude se vám líbit. Nemusíte se dlouho rozhodovat a stresovat se, co si vzít. Máte jistotu, že vše do sebe zapadá a vytváříte elegantní a vkusný dojem.

 2. Udržitelnost

Máme zodpovědnost vůči životnímu prostředí. Rychlá móda a nadměrná spotřeba textilu mají vážné dopady na planetu. Kapsulový šatník podporuje udržitelnost tím, že minimalizuje potřebu neustálého nakupování oblečení a doplňků.

 3. Peněženka

Investice do kvalitního oblečení, které vám skutečně sluší a vyhovuje, může na dlouhodobější časové škále ušetřit peníze. Nepotřebujete hromady levného oblečení, které rychle ztrácí kvalitu a je třeba je častěji obměnit.

KOLIK KABELEK A JAKÝCH VELIKOSTÍ A BAREV MÍT V KAPSULOVÉM ŠATNÍKU?

Kabelky jsou důležitou součástí šatníku každé ženy, ať už jste fashionista nebo minimalistka. V kapsulovém šatníku by měly být kabelky vybrány s rozvahou. Doporučujeme mít následující:

1. Kabelka na každý den

Ideální volbou je kabelka střední velikosti v neutrální barvě, která se bude snadno kombinovat s vaším oblečením. Černá, hnědá nebo béžová jsou vždy elegantní volbou. Mrkněte například na kabelku CANCIABBI či HYDE.

článek01

 

2. Večerní kabelka

Pro speciální příležitosti si pořiďte menší večerní kabelku. Zvolte barvu, která dodá vašemu outfitu šmrnc a kontrast. V tomto případě se nebojte experimentovat! Podívejte se třeba na naši kabelku GABBI, RUBY či JADE.

článek03

 

3. Kabelka na volný čas

Pro neformální výlety a volný čas si můžete pořídit kabelku v sportovním stylu nebo ve stylu crossbody. Zvolte něco, co bude praktické a pohodlné. Opět doporučujeme volit základní barvy jako černá, hnědá, béžová či tlumené odstíny jiných barev. Příkladem je například naše kabelka MINI FLAP BAG či kabelka MAZE.

článek02

 

DOPADY NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A UDRŽITELNOST

Kapsulový šatník má pozitivní dopad na životní prostředí. Když nakupujeme méně a více zvažujeme své nákupy, snižujeme spotřebu energie, vody a surovin, které jsou potřebné k výrobě oblečení. Méně textilu končí na skládkách a snižuje se množství textilního odpadu.

KDO PROPAGUJE KAPSULOVÝ ŠATNÍK?

Jsme velmi rádi, že kapsulový šatník se těší poslední dobou takové popularitě. Svůj díl na tom určitě mají i známé osobnosti, které tento módní koncept propagují. Jedním z nejznámějších příkladů je módní návrhářka a podnikatelka Marie Kondo, která se stala slavnou díky svému přístupu k minimalismu a organizaci. Mezi další módní ikony patří například

Jennifer Aniston - herečka, která je známá svým jednoduchým a vkusným stylem. Právě kapsulový šatník jí pomáhá udržovat elegantní a přesto nenápadný a mladistvý vzhled.

Angelina Jolie - Další herečka a aktivistka, Angelina Jolie, je známá svým zaměřením na jednoduchý a udržitelný životní styl. Její kapsulový šatník obsahuje převážně neutrální a praktické kousky.

 

Vyzkoušejte tento minimalistický trend a uvidíte, jaký pozitivní vliv může mít na váš život. Kapsulový šatník je nejen módní, ale i udržitelný způsob, jak omezit svou spotřebu a zanechat menší stopu na planetě. Zkrátka, minimalismus nikdy nebyl tak vkusný a užitečný.